04 Oct Cécile

Oktobar 2011

Ja sam Cécile, stigla sam u Suboticu kako bi voluntirala u Centru lokalne demokratije od avgusta 2011. do maja 2012. godine, u sklopu projetka podržanog od strane programa Evropske komisije: Evropski volonterski servis (2.2.).

Osnovne studije završila sam iz filozofije u Lyonu, Francuskoj, istovremeno sam volontirala u međunarodnoj organizaciji “ONG Handikep” koja je imala za cilj promovisanje svetske kulture i život u zajednici.

Mislim da je EVS program dobra mogućnost mladima da upoznaju drugu zemlju i kulturu, a pri tome da se osećaju korisnim kao Evropskom građani.

Subotica je veoma interesantan grad obrziom na njegovu multikulturalnost i rad u okviru Centra uvešće me u omladinske aktivnosti i programe, funkcionisanje civilnih organizacija i lokalnih vlasti, kao i promocije ljudskih prava i demokratiskih vrednosti.

Moji prvi utisci su vezani za Suboticu, jako lepom gradu koji ima predivan zalazak sunca, prelepo jezero, arhitekturu, sa značajnim brojem kulturnih aktivnosti i festivala. Od samog stizanja u Suboticu ljudi su mi dali toplu dobrodošlicu i već sam otkrila projekte Centra lokalne demokratije, učestvujući na provoj aktivnosti obeležavanje Međunarodnog dana mladih 12. Avgusta.

 

Cécile

Cécile