Trenchtown

30 Jul Centar lokalne demokratije na “Trenchtown” festivalu 2009.

Maj 2009

Kao budući EVS volonter imala sam zadatak, zajedno sa drugim volonterima, da napravim malu vrstu aktivnosti tokom dana u etno kampu “Trenchtown“.

Ovaj festival se održava godišnje jednom i traje 3 ili 4 dana. Obično za vreme prolećnog raspusta, tačnije za vreme državnog praznika rada, 1. maja. Ove godine “Trenchtown” je trajao od 30.04 – 02.05.2009. na palićkom etno kampu.

Naše aktivnosti prvog dana bile su u pripremi naše materijala, koji smo doneli i polako postavljali naš štand. Jedna od atrakcija koja je privukla pažnju posetilaca svakako je bila velika zastava na koju su učesnici Trench-a mogli napraviti zvezdu i na nju napisati svoju želju o pristupanju naše zemlje u Evropsku uniju. Što je više njih dolazilo, uspeli smo da od tog materijala napravimo pravo nebo puno zvezda. Takođe imali smo kviz gde su učesnici kroz pitanja mogli više da saznaju o EU a i o programu “Youth in Action” (“Mladi u Akciji“). Pored toga imali smo i kutiju sa pitanjima, gde su gosti festivala mogli ostaviti pitanja vezana za našu organizacijiu, EU, YIA, youth excange (omladinske razmene) i slično. Najveću atraktivnost su ipak dobile prijateljske narukvice. Naomi, mlada volonterka Centra lokalne demokratije iz Švajcarske nam je pokazala kako se prave kreativne narukvice i to je privuklo veliki broj mladih posetilaca Trench-a.  Naravno, delili smo flajere i uspostavljali smo kontakte za sve one koji su bili zainteresovan za Youth Excange  program.

Drugog i trećeg dana smo ponovili sve omladinske aktivnsti od prvog dana i zajedno sa novim prijateljima koji smo na kampu upoznali, igrali smo igru “upoznajmo se”. Ta igra je dala priliku osobama sa kampa da se lakše upoznaju i da stvore prijatnu atmosferu između sebe. Pred kraj smo se i dalje družili sa posetiocima festivala i pričali smo sa mladima zaiteresovanim za Youth Excange. Bilo je dosta zainteresovanih, takođe su nam pomogli i da spakujemo materijal, što je bio odraz volonterizma u akciji.

Lea Lenđel

{webgallery}TrenchtownTrenchtownTrenchtownTrenchtownTrenchtownTrenchtownTrenchtownTrenchtownTrenchtownTrenchtownTrenchtownTrenchtownTrenchtown{/webgallery}