DAN EVROPE U APATINU

10 Jun DAN EVROPE U APATINU

7. –  8. maj 2010.

Ribolovački klub „VIDRA“iz Apatina u saradnji sa Centrom lokalne demokratije Subotica, i uz podršku Instituta za odžive zajednice i  USAID-a obeležio je ove godine Dan Evrope u Apatinu.

Obeležavanje Dana Evrope počelo je 7. maja u petak promotivnim štandom na kojem se delio   promotivni material dobijen od ambasada zemalja članica Evropske unije, digitalne publikacije projekta “Lokalne koalicije za EU integracije” i ankete javnog zagovaranja uz kraći kulturno umetnički program GKUD  “Dunav”.  U opštini je upriličena konferencija za štampu, nakon čega su predstavnici opštine obišli štandove EU. Održana je i popodnevna edukacija o takmičenju u sportskom ribolovu, na kojoj su prisustvovala deca do 14 godina većinom romske nacionalnosti i članovi RK “Vidra” iz Apatina, svi predvođeni od strane koordinatora za romska pitanja opštine Apatin Danijela Ignjac. Učešće u  manifestacijama uzelo preko 300 aktivnih učesnika, a procenjeno  je da je broj posetilaca štanda bio preko 500. U sklopu projekta obezbeđen je ribolovački pribor za decu Romske nacionalnosti.

Tokom drugog dana obeležavanja Dana Evrope održano je promotivno takmičenje sportskog ribolova uzrasta do 14 godina starosti, a tokom dana je održan sastanak priprema o daljnjoj zajedničkoj saradnji kojim su i zvanično otpočele pripreme aktivnosti povodom obeležavanja dana reke Dunav 2010.

U realizaciju projekta „Lokalne koalicije za EU integracije“ u opštini Apatin uključena je bila opštinska uprava Apatin i kancelarija za Lokalno ekonomski razvoj, Informativni centar opštine Apatin, kancelarija za Romska pitanja, kancelarija za mlade, predškolska ustanova „Pčelica“, OŠ „Žarko Zrenjanin“, GKUD „Dunav“, Atletski klub Apatin, Kajakaški klub „Panonija“, Biciklistički klub „AS“, USR „Bucov“, Zelena glava – turistički park, Društvo „Petar Kočić“, OCD „Ribica“, NVO „Drugačiji sam, pa šta?!“ Pančevo, NGG za čuvanje tradicionalnog apatinskog alaskog ribljeg paprikaša „Čika Sava Plavšić“, Društvo cerebralne paralize Apatin, i Kulturni centar Apatin.

Miodrag Maletin

Apatin

{webgallery} DAN EVROPE U APATINU DAN EVROPE U APATINU DAN EVROPE U APATINU DAN EVROPE U APATINU {/webgallery}