DAN EVROPE U BAČU

10 Jun DAN EVROPE U BAČU

7. – 9. maja 2010.

Klub mladih ’’UM’’ iz Bača u saradnji sa Centrom lokalne demokratije Subotica, i uz podršku Instituta za odžive zajednice i  USAID-a obeležio je ove godine Dan Evrope u opštini Bač.

Obeležavanje Dana Evrope trajalo je od 7. do 9. maja organizovanjem štanda u centru Bača ispred Kluba mladih ’’UM’’ gde su se prolaznicima delili promotivni materijali dobijeni od ambasada zemalja članica Evropske unije i promovisanjem digitalne publikacije projekta “Lokalne koalicije za EU integracije”.

Takođe, na štandu je organizovan zabavni program uz učešće DJ-a ’’Bazera’’ iz Bača. Posetioci štanda su popunjavali anketu o pitanjima vezanim za evropske projekte i lokalnu samoupravu. Manifestacija je pokazala da su građani opštine Bač zainteresovani za pitanja iz oblasti EU integtracija, a nevladine organizacije za fondove sa kojima raspolaže EU. Takođe, vladalo je veliko interesovanje mladih za programe obuke i seminare koji su vezani za EU. Sa druge strane pokazalo se da je stanovništvo opštine Bač potrebno bolje informisati o različitim programima EU, kao i o samoj Evropskoj uniji – prednostima, sistemu odlučivanja i sl. Učešće u organizaciji manifestacije uzelo preko 35 aktivista kluba, a procenjeno  je prisustvo 150 stanovnika opštine Bač.

U prostorijama opštine održala se press konferencija kojoj su prisustvovali predstavnici opštine Bač, novinari Radio Bačke, članovi udruženja žena ’’Kolevka Bačke’’, KUD-a ’’Mladost’’ Bač i drugi zainteresovani.

 

Nikola Banjac

Bаč

{webgallery} DAN EVROPE U BAČU DAN EVROPE U BAČU DAN EVROPE U BAČU DAN EVROPE U BAČU DAN EVROPE U BAČU DAN EVROPE U BAČU DAN EVROPE U BAČU DAN EVROPE U BAČU DAN EVROPE U BAČU DAN EVROPE U BAČU {/webgallery}