EVS – Seminar uspostavljanja kontakata

30 Jul EVS – Seminar uspostavljanja kontakata

Oktobar 2008

Seminar Evropskog volonterskog servisa – EVSa za uspostavljanje kontakta održao se u Worrikenu, Belgiji u periodu od 10.10.-14.10.2008. god. Ovaj seminar je održan u cilju da se male organizacije motivišu za daljni rad  u okvirima EVS programa, da nastave da apliciraju za isti. Pored toga jedan od ciljeva je bio i da se promoviše i podržava kreiranje mreže za slanje i primanje volontera  sa fokusom na individulne EVS projekte. Svakako još jedan od ciljeva je bio i pronalaženje poterbnih alata u radu za kreiranje što boljeg kreiranja ugovora između organizacija.

Ovom seminaru je prisustvovalo 26 učesnika i to iz: Estonije, Mađarske, Norveške, Belgije, Italije, Luxemburga, Finske, Nemačke, Rumunije. Lihtenštajna, Poljske, Srbije, Albanije, Holandije, Velsa/UK I Turske.

Trening kurs je bio zasnovan  na grupnom radu, prezentaciji ostalih mreža odnosno organizacija, na međusobnom deljenju dobre prakse između učesnika,  važnostima i načinima dobre komunikacije između organizacija kao i kreiranje što boljih alatki u cilju što boljih i kvalitetnijih ugovora između organizacija. 

Ovaj seminar mi je omogućio da postanem još svesnija prisustva drugih i drugačijih kultura, načina življenja, običaja, jezika i tradicionalnih obeležja ali najvažnije da upoznam druge organizacije koje se bave EVS-om.

Pronalazim seminar veoma korisnim i jako dobro organizovanim. 

Dejana Bibić

{webgallery}EVS – Seminar uspostavljanja kontakataEVS – Seminar uspostavljanja kontakataEVS – Seminar uspostavljanja kontakataEVS – Seminar uspostavljanja kontakata{/webgallery}