Javna debata u Bačkoj Topoli

03 Jul Javna debata u Bačkoj Topoli

Jun 2014

Centar lokalne demokratije Subotica je 5.juna u saradnji sa Asocijacijom za razvoj opštine Bačka Topola organizovala javnu debatu „Radimo li dostojanstveno?-rad na crno“.

Debati su prisustvovali predstavnici organizacija civilnog društva, lokalne samouprave, zaštitnika građana, samostalnog sindikata, preduzetnika, a moderator skupa je bio sociolog dr. Boško Kovačević. Takođe, prisutnima su predstavljeni rezultati ankete koja je vođena tokom projekta. Debata je imala za cilj ukazati na dostojanstven rad, tokom koje su učesnici diskutovali o uzrocima  i posledicama rada na crno, a posebno je istaknut problem rada na crno u oblasti malih usluga. Naglašena je nekonkurentnost sa pružaocima usluga koji rade na crno i nisu registrovali svoje delatnosti, i samim tim ne plaćaju nikakve doprinose državi,  a smanjuju cene usluga.

Opšti cilj projekta Radimo li dostojanstveno je podići nivo informisanosti i uključenosti građana u oblasti radnih prava – rada na crno. Akcija se realizuje u okviru projekta “Efikasnija uloga civilnog drštva u nadzoru i zaštiti radnih prava“  koji sprovodi Centar za demokratiju, uz podršku USAID-a, i Instituta za održive zajednice.

 

{webgallery}Javna debata u Bačkoj TopoliJavna debata u Bačkoj TopoliJavna debata u Bačkoj TopoliJavna debata u Bačkoj TopoliJavna debata u Bačkoj Topoli{/webgallery}