Javna debata u Kanjiži
Javna debata u Kanjiži

Jun 2014

Centar lokalne demokratije je u Kanjiži  9.juna u  saradnji sa Informacionim centrom za razvoj potiskog regiona organizovao javnu debatu „Radimo li dostojanstveno?-rad na crno“ , kojoj su prisustvovali predstavnici loklane samouprave, organizacija civilnog društva i mladih.

Javna debata u Bačkoj Topoli
Javna debata u Bačkoj Topoli

Jun 2014

Centar lokalne demokratije Subotica je 5.juna u saradnji sa Asocijacijom za razvoj opštine Bačka Topola organizovala javnu debatu „Radimo li dostojanstveno?-rad na crno“.

Ulična akcija u Kanjiži
Ulična akcija u Kanjiži

Maj 2014

Centar lokalne demomokrtaije je 29.maja u saradnji sa Informacionim centrom za razvoj potiskog regiona organizovao uličnu akciju „Radimo li dostojanstveno?“ ispred lokalne pijace u Kanjiži.

Ulična akcija u Bačkoj Topoli
Ulična akcija u Bačkoj Topoli

Maj 2014

U Bačkoj Topoli, 28.maja Centar lokalne demokratije je organizovao uličnu akciju „Radimo li dostojanstveno?“  ispred Doma kulture, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, koja je istog dana organizovala sajam zapošljavanja u Bačkoj Topoli.

Anketa
RADIMO LI DOSTOJANSTVENO - ANKETA
JAVNA DEBATA RADIMO LI DOSTOJANSTVENO U SUBOTICI
JAVNA DEBATA RADIMO LI DOSTOJANSTVENO U SUBOTICI

April 2014

Nepoznavanje radnih prava, egzistencijalni problem i nepovoljna privredna klima, neki su od glavnih uzročnika rada na crno, jedan je od zaključaka projekta “Radimo li dostojanstveno”. Tokom projekta započeto je i anketiranje percepcije rada na crno među građanima, kako Subotice, tako i drugih vojvođaniskih gradova, čiji prvi rezultati pokazuju da su se pojedini anketirani Subotičani izjasnili das u na crno radili i 17 godina.

ULIČNA AKCIJA U SUBOTICI
ULIČNA AKCIJA U SUBOTICI

April 2014

Blizina granice i raspad i zatvaranje velikih industrijskih kapaciteta, doprineli su sticanju prihoda i obezbeđivanja materijalne egzistencije putem rada na crno. Dodatni problem predstavlja činjenica da se radi o katergoriji nezaposlenih iznad 50 godina, kojima su godine starosti dodatna prepreka za zaposljavanje.

Projekat Radimo li dostojanstveno?
Mart 2014 Opšti cilj projekta Radimo li dostojanstveno koji realizuje Centar lokalne demokratije iz Subotice je podići nivo informisanosti i uključenosti građana u oblasti radnih prava – rada na crno. Akcija se realizuje u okviru projekta “Efikasnija uloga civilnog drštva u nadzoru i zaštiti radnih prava“  koji sprovodi Centar za demokratiju, uz podršku USAID-a, i Instituta za održive zajednice.