Obeležavanje Dana Evrope u Subotici
Maj 2015  

U Vestibilu Gradske kuće je 8.maja otvorena izložba projekata koje je finansijski podržala Evropska unija u Subotici, povodom obeležavanja Dana Evrope koji tradicionalno organizuje Centar lokalne demokratije u saradnji sa Gradom Subotica.

Dan Evrope u Subotici
EU LAVIRINT – Obeležavanje Dana Evrope

Maj 2014

Centar lokalne demokratije Subotica obeležio je Dan Evrope u opštinama Kanjiža , Subotica i Bačka Topola u saradnji sa Evropskom kućom iz Mađarske, a zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i lokalnih samouprava. Događaje su otvorili predstavnici lokalne samouprave, dok su glavnoj manifestaciji u Subotici prisustvovali  konzuli Mađarske i Hrvatske .

Dan Evrope u Subotici
DAN EVROPE – 9. MAJ

maj 2013.

Centar lokalne demokratije u saradnji sa Gradom Subotica i drugim institucijama i organizacijama, obeležili su Dan Evrope – 9. maj, po osmi put.

Dan Evrope u Subotici
Program obeležavanja Dana Evrope u Subotici

9. maja i ove godine Centar Lokalne Demokratije Subotica obelеžiće Dan Evrope i to:

Na Trgu slobode s početkom u 11 sati, postavljanjem štandova na kojima će sugrađani će imati priliku da saznaju više o Evropskim zemljama i Evropskoj Uniji kroz promotivne materijale Grada Subotice, Evropske komisije, civilnih organizacija i promo materijala ambasada država članica EU.

Dan Evrope obeležen kroz EUINFOPOINT 2012
Dan Evrope obeležen kroz EUINFOPOINT 2012

Maj 2012

I ove godine uz pomoć i saradnju sa Gradom Subotica, Centar lokalne demokratije obeležio je Dan Evrope u sredu 9. Maja 2012 godine. Ove godine organizacija cele manifestacije finansijski je podržana od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Autonomne Pokrajine Vojvodine, koji su finansirali Dan Evrope kroz projekat EU INFO POINT 2012. Sam projekat ima za cilj povećanje informisanosti mladih i građana o mogućnostima i vrednostima koje EU pruža i omogućuje.

Dan Evrope u Subotici
Dan Evrope u Subotici: 9 maj 2011.

Maj 2011

U saradnji sa Gradom Subotica, civilna organizacija Centar lokalne demokratije  organizovala je uličnu manifestaciju na glavnom trgu da obeleži Dan Evrope, programom informativne kampanje za građane.  Program se održavao 9. maja i sastojao se od štandova sa promotivnim publikacijama i materialima, te večernjim programom premijere filmova.

THE DAY OF EUROPE IN SUBOTICA
DAN EVROPE U SUBOTICI
Maj 2010

Svake godine počev od 9. maja 1985. godine obeležava se Dan Evrope, ove godine 2010 sa posebnim naglaskom obeležavanjem 60 godina od donošenja Schuman-ove  deklaracije. Na taj dan skoro svi veći gradovi Evrope organizuju brojne manifestacije u znak podrške ideji Evropskih integracija.

DAN EVROPE
Obeležavanje Dana Evrope u Subotici
Maj 2009
Na trgu dr Zorana Đinđića postavljeni su štandovi na kojima se promovišu ideje i institucije Evropske unije. Od gostiju prisutni su bili predstavnici konzulata Hrvatske i Mađarske kao i konzulata Bugarske iz Beograda. U sklopu proslave prikazani su dokumentarni filmovi „Taksi do tamne strane“ i „Engleski hirurg“, u Amfiteatru Otvorenog univerziteta, dok je koncert grupe „Nežni Dalibor“, jednog od najpopularnijih bendova savremene srpske scene, održan od 22.30 u “Baš kući”. Proslava Dana Evrope nastavila se i u nedelju, 10. maja, kada su biti prikazani dokumentarni filmovi „Glasajte za mene“ i „Duhovi cite soleil“.
9. maj – Dan Evrope

Maj 2008

Centar lokalne demokratije u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji – lokalno veće Subotica obeležio je 9. maj - Dana Evrope uličnim akcijama na glavnim gradskim trgovima u Subotici i Bačkoj Topoli i u nekoliko prigradskih naselja u kojima su iz putujućeg kompbija volonterke delile građanima promo materijale o EU.