DAN EVROPE

30 Jul Obeležavanje Dana Evrope u Subotici

Maj 2009

Na trgu dr Zorana Đinđića postavljeni su štandovi na kojima se promovišu ideje i institucije Evropske unije. Od gostiju prisutni su bili predstavnici konzulata Hrvatske i Mađarske kao i konzulata Bugarske iz Beograda. U sklopu proslave prikazani su dokumentarni filmovi „Taksi do tamne strane“ i „Engleski hirurg“, u Amfiteatru Otvorenog univerziteta, dok je koncert grupe „Nežni Dalibor“, jednog od najpopularnijih bendova savremene srpske scene, održan od 22.30 u “Baš kući”. Proslava Dana Evrope nastavila se i u nedelju, 10. maja, kada su biti prikazani dokumentarni filmovi „Glasajte za mene“ i „Duhovi cite soleil“.

Ulaz na sve događaje bio je besplatan.

Proslavu Dana Evrope organizovao je Grad Subotica, u saradnji sa Centrom za lokalne demokratije, FOKUS Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo, Festival evropskog filma Palić, Festival Slobodna zona, Fond za razvoj neprofitnog sektora AP Vojvodina.

 

 DAN EVROPEDAN EVROPEDAN EVROPEDAN EVROPEDAN EVROPEDAN EVROPE DAN EVROPEDAN EVROPEDAN EVROPEDAN EVROPEDAN EVROPEDAN EVROPEDAN EVROPEDAN EVROPEDAN EVROPEDAN EVROPEDAN EVROPEDAN EVROPE