Održana je promotivna radionica o saradnji opština u Resursnom centru

27 Dec Održana je promotivna radionica o saradnji opština u Resursnom centru

Novembar 2013.

U okviru projekta “Podrška umrežavanju i evropskoj saradnji gradova i opština” SNET.EU, 26. novembra održana je promotivna radionica u Resursnom centru. Učestvovali su predstavnici lokalne samouprave i organizacija civilnog društva iz Inđije.

Prisutni su predstavili svoje aktivnosti i izneli iskustva u implementaciji projekata EU kao i mogućnosti razvoja saradnje i partnerstava u budućnosti. Dobre prakse su predstavljene od strane Seoskog domaćinstva Banstolka, Agencije za ruralni razvoj opštne Inđija, Turističke organizacije opštine, Kancelarije za mlade, NVO Mreže mladih lidera, Saveta za mlade opštine, Agencije za ekonomski razvoj opštine, kao i same opštine Inđija.
Prisutne organizacije na radionici su istakle važnost uspostavljanja dobrog partnerstava, kao i apliciranja na različite evropske fondove. Pored toga naglašeni su primeri dobre prakse saradnje lokalne samouprave i organizacija civilnog društva. Poseban akcenat je stavljen na aktivnosti Kancelarije za mlade, kojima se pored mladih, animira i cela zajednica na lokalu. Predstavnici opštine i njenih razvojnih agencija su takođe predstavili svoja iskustva sa projektima i načinom na koji se oni realizuju u Inđiji.
Promotivne radionice se organizuju za svaku opštinu učesnicu programa u cilju razvijanja saradnje i umrežavanja na evropskom nivou (twinning programa), razmene dobre lokalne prakse kao i promocije koncepta bratimljenja gradova i opština.