Održana je treća promotivna radionica u Resursnom centru

25 Nov Održana je treća promotivna radionica u Resursnom centru

Novembar 2013

U okviru projekta “Podrška umrežavanju i evropskoj saradnji gradova i opština” SNET.EU, 13. novembra održana je treća promotivna radionica u Resursnom centru. Učestvovali su predstavnici lokalne samouprave i organizacija civilnog društva iz Apatina.

Prisutni su predstavili svoje aktivnosti i izneli iskustva u implementaciji projekata EU, kao i nedostatke, odnosno mogućnosti razvoja svojih delokruga rada. Iskustva dobre prakse čule su se od Sportskog saveza opštine Apatin, zatim od Kulturnog centra i galerije Meander, apatinskog Crvenog krsta, mesne zajednice Sonta kao i od Opštinske uprave Apatina i JP Putničkog pristaništa i marine Apatin.

Većina prisutnih organizacija na radionici su istakle kako bi im bilo potrebno više znanja i iskustva u uspostavljanju partnerstava, apliciranja i sprovođenja evropskih projekata. Osim toga istaknuti su primeri dobre prakse saradnje lokalne samouprave i organizacija civilnog društva. U drugom delu radionice učesnicima je predstavljeno bratimljenje kao uspešan alat  saradnje i razmene informacija, znanja i iskustava između opština i njihovih institucija i organizacija. U teorijskom delu moglo se čuti više o fazama razvijanja partnerskog odnosa, kao i definisanju smera razvoja u ovom prekograničnom području.  Sama diskusija povela se o mogućnostima razvoja turizma opštine Apatin i okolnih sela, kao i o aktivnostima mladih i proširivanju sportskih kapaciteta.

Promotivne radionice će se organizovati i dalje za svaku opštinu učesnicu programa u cilju razvijanja saradnje i umrežavanja na evropskom nivou (twinning programa), razmene dobre lokalne prakse kao i promocije koncepta bratimljenja gradova i opština.

 

Održana je treća promotivna radionica u Resursnom centruOdržana je treća promotivna radionica u Resursnom centruOdržana je treća promotivna radionica u Resursnom centru