Pripremna poseta omladinska razmena u Makedoniji

02 Mar Pripremna poseta omladinska razmena u Makedoniji

Januar 2010

Poseta za napredno planiranje održana je u Skoplju, od 20. do 21. januara.  Ovaklve posete događaju se  mesec dana pre omladinske razmene. To prilika za partnere da se susretnu licno i razgovaraju o planiranom programu, kao i prilika za sugestije, ideje i komentare vezane za predstojeci program.

Osoba zaduzena za omladinska pitanja i četiri LDA volontera ucestvovalo je u multilateralnoj razmeni mladih pod nazivom “Priča o Europi”, pod programom Mladi u Akciji, tacka 3.1.odrzanoj u Strugi, Makedonija  u februaru 10-19. Pet zemalja su ucestvovale u tom događaju: Makedonija kao zemlja domaćin, Italija, Francuska, Crna Gora i Srbija. Starost ucesnika je bila 18-25 godina. Omladinska razmena dovodi mlade ljude zajedno, pruža prostor za suočavanje sa raznim temama, kako bi mladima pruzi o prostor da iskuse i provociraju svoja trenutna mišljenja, stavove, trenutna znanja kao i da steknu nova. “Prica o Evropi”  je projekat gde su ucesnici istraživali različite teme kao što su: ljudska prava, diskriminacija, aktivno građanstvo, kulturne raznolikosti i međukulturni dijalog. Zanimljiva stvar je da su ucesnici iz svake zemlje odabrali određene, gore spomenute teme koju su održali kao radionicu za vreme razmene. Bilo je lepo iskustvo i mnoga projateljstva su ostvarena izmedju ucesnika. Ostale aktivnosti koje smo imali a koje su bile  deo programa su bile likovna umetnost i kreativnost, kao što su rad sa glinom, kolaz, novine i upotreba različitih materijala.

 

Dejana Bibić
LDA omladinski lider

 

{webgallery} Pripremna poseta omladinska razmena u Makedoniji Pripremna poseta omladinska razmena u Makedoniji Pripremna poseta omladinska razmena u Makedoniji Pripremna poseta omladinska razmena u Makedoniji Pripremna poseta omladinska razmena u Makedoniji Pripremna poseta omladinska razmena u Makedoniji Pripremna poseta omladinska razmena u Makedoniji Pripremna poseta omladinska razmena u Makedoniji Pripremna poseta omladinska razmena u Makedoniji Pripremna poseta omladinska razmena u Makedoniji Pripremna poseta omladinska razmena u Makedoniji Pripremna poseta omladinska razmena u Makedoniji Pripremna poseta omladinska razmena u Makedoniji Pripremna poseta omladinska razmena u Makedoniji {/webgallery}