Dan Evrope u Subotici

07 May Program obeležavanja Dana Evrope u Subotici

9. maja i ove godine Centar Lokalne Demokratije Subotica obelеžiće Dan Evrope i to:

Na Trgu slobode s početkom u 11 sati, postavljanjem štandova na kojima će sugrađani će imati priliku da saznaju više o Evropskim zemljama i Evropskoj Uniji kroz promotivne materijale Grada Subotice, Evropske komisije, civilnih organizacija i promo materijala ambasada država članica EU.

Istog dana od 14 do 18 časova u prostorijama Gradske biblioteke u Subotici biće održana Živa biblioteka, uz podršku Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu, Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Ministarstva omladine. Živa biblioteka je sredstvo za postizanje i podsticanje ravnopravnosti koje nastoji da se izbori sa predrasudama i da prevlada diskriminaciju. Funkcioniše na isti način kao i obična biblioteka jedina razlika se ogleda u tome da su u Živoj biblioteci Knjige zapravo ljudi, tako da se čitanje sastoji od razgovora. Knjige su volonteri koji su ili sami bili žrtve diskriminacije ili predstavljaju grupe ili pojedince u društvu koji su u opasnosti da trpe zbog stereotipa, stigmatizacije, predrasuda ili diskriminacije. Žive Knjige često imaju lično iskustvo diskriminacije ili socijalne isključenosti i voljni su da to iskustvo podele sa Čitaocima.

Tribina s temom „Milanski edikt u svetlu europeizacije” održaće se s početkom u 19 sati u Augustinianiumu koji se nalazi na Trgu svete Terezije 3.

Od 20 sati u Fondaciji Danilo Kiš obeležiće Dan Evrope muzičkim performansom.

 

Ulaz na sve događaje slobodan. 
Dobrodošli!

 

 

{webgallery} Dan Evrope u Subotici {/webgallery}