Projekat YU-SEE?

01 Oct Projekat YU-SEE?

Septembar 2012

Od 10. – 14. septembra u Subotici, na Otvorenom univerzitetu održan je prvi sastanak u okviru projekta YU-SEE?.

YU-SEE? (uključuje zemlje Ex-Jugoslavije i Jugoistočne Evrope) je dvogodišnji međunarodni projekat koji uključuje osam do deset zemalja, kako članica Evropske unije tako i  susedne zemlje Evropske unije. Koordinator projekta je udruženje mladih Bez izgovora iz Slovenije. Zemlje koje su uključene u projekat su Mađarska, Rumunija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Slovenija (Albanija + Grčka kao rezervne zemlje).

Fokusirajući se na uticaj industrije (duvan, alkohol, ishrana, farmaceutska industrija i dr.) na zdravlje mladih u regiji, uključujući i godišnje prioritetne teme međugeneracijskog dijaloga (2012) i aktivnog građanstva (2013), projekat ima za cilj da istraži kulturu zemalja učesnica i širenje svesti o navedenim temama.

Tokom perioda od dve godine, projekat planira organizovanje nekoliko sastanaka, uključujući razmene mladih, seminar, evropsku konferenciju i dane globalnih akcije o navedenim temama, gde će svaka zemlja partner izabrati svoje područje rada, koje je povezano sa temama projekta.

{webgallery} Projekat YU-SEE? Projekat YU-SEE? Projekat YU-SEE? Projekat YU-SEE? Projekat YU-SEE? Projekat YU-SEE? {/webgallery}