Promotivna radionica u Resursnom centru u Subotici

10 Jan Promotivna radionica u Resursnom centru u Subotici

Novembar 2013.

U okviru projekta “Podrška umrežavanju i evropskoj saradnji gradova i opština” SNET.EU, 27. novembra održana je promotivna radionica u Resursnom centru. Učestvovali su predstavnici ustanova i organizacija civilnog društva iz Bača.

Učesnici su predstavili svoje aktivnosti i prikazali iskustva u implementaciji projekata EU kao i planirane pravce razvoja u budućnosti. Prisutni su bili predstavnici udruženja građana “Prijatelji dece Bača”, predškolske ustanove “Kolibri”, udruženja KEK “Iskon”, Bač u srcu Bačke, Narodna biblioteka “Vuk Karadžić” i udruženja žena “Kolevka Bačke”.

Glavni akcenat je bio stavljen na planirani projekat uvođenja organskih proizvoda u predškolske ustanove u Baču i razvijanje turizma kroz kulturne sadržaje. Takođe naglašena je važnost uspostavljanja kvalitetnih partnerstava, kako na lokalu, tako i u pograničnoj regiji. Učesnici su takođe prikazali svoja iskustva u pogledu saradnje sa organizacijama iz Hrvatske i izneli ideje i oblasti u kojima bi se ona mogla dalje razvijati.

Promotivne radionice se organizuju za svaku opštinu učesnicu programa u cilju razvijanja saradnje i umrežavanja na evropskom nivou (twinning programa), razmene dobre lokalne prakse kao i promocije koncepta bratimljenja gradova i opština.