30 Sep Prvi Bookcrossing u Subotici

Avgust 2009

Preko BookCrossinga do sada je 800.676 ljudi iz 130 zemalja podelilo svoju strast za čitanjem i uključilo se u razmenu knjiga. U cilju uključenja Srbije ovoj mreži BookCrossinga Centar lokalne demokratije LDA  Subotica u suradnji sa FOKUS i art-radionicom Medijala organizirao je promociju BookCrossing- u bašti caffea Bash Kuća. Program prve BookCrossing žurke u Subotici sadržao je predstavljanje Bookcrossinga kao ideje, zvanične  web prezentacije www.BookCrossing.com i mogućnost za otvaranje novih profila i on-line registracija novih knjiga na BookCrossing.com. Zabava je bila upotpunjena koncertima ‘The musical formations DUOdenum’ i ‘Wooden Ambulanta’.

Tokom večeri službeno se otvarila prva BookCrossing zona u Subotici tzv.: bookshelf, puna zanimljivih knjiga, koje su od tada na raspolaganju u Bash Kući.

Svako ko se želi pridružiti mreži treba posetiti web sajt BookCrossing.com i registrovati se zatim doneti svoju knjigu na razmenu u ‘ bookshelf’ i menjati je nove (stare) knjige. Nakon što ste pročitali svoje nove knjige, imaćete priliku staviti komentar  na www.BookCrossing.com i ostavariti svoj krug čitalaca u mestu. Sve ovo je potpuno besplatno.

Sledeći čitalac vaše knjige će staviti komentar o knizi i to na istom sajtu www.BookCrossing.com, putem koje ćete biti u mogućnosti pratiti putovanje svojih knjiga. Kroz ovaj jedinstveni način recikliranja knjiga za čitanje, BookCrossers daje knjigama život.

Promocija Bookcrossinga u Subotici dala je pozitivan odjek u gradu i učlanjene čitalaca Subotice i registriracije knjiga zarobljenih na policama. Nastavak razmene kniga i komentara slededi obzirom da je sada Subotica deo svetske biblioteke.

 

Noemi Helfenstein, EVS volonter u LDA Subotica