Sajam omladinskih ideja

30 Jul Sajam omladinskih ideja 2

Mart 2009

Od 27. do 29.-og Marta 2009. godine omladinska organizacija Grupa Paad iz Novog Bečeja održala je “Sajam omladinskih ideja 2”. Omladinkske grupe i organizacije sa područja cele Vojvodine družile su se u Novom Bečeju tokom tri dana. Program razmene omladinskih ideja sastojao se od pozorišnih predstava, muzičkih i sportskih prezentacija mladih ljudi, ali najveći naglasak je ipak bio na promociji aktivosti svih prisutnih organizacija i učesnika na sajmu koji  su imali priliku predstaviti svoj rad na štandovima, putem flajera, plakata i drugih promotivnih materijala. 

LDA Subotica učestvovala na “Sajamu omladinskih ideja 2” s tri predstavnika, promovišući se na svom štandu pružajući zainteresovanima informacije o Centru lokalne demokratije i promovišući EVS programe. Nekolicina mladih bilu su zainteresovani za međunarodne omladinske razmene ili za Evropski Volunterski Servis ispunjavajući upitnike i postovaljajući pitanja predstavnicima organizacije i meni kao prvom EVS volunteru u radu LDA Subotica.

Na žalost odaziv na sajam nije bio velik, verovatno jer je lokacija Novog Bečeja teže dostupna javnim prevozom. Bez obzira na izazove bilo je mnogo omladinskih, studentskih organizacija, omladinskih interesnih grupa za drog prevenciju, zaštitu životne sredine, organizacija za zaštitu ljudskih prava i podsticaja volonterizma i mnoogih drugih organizacija iz Sombora, Subotice, Novog Sada, Novog Bečeja, Pančeva, Bačke Topole i drugih mesta Vojvodine koji su aktivno učestvovali u sajmu. Učesnici sajma imali su priliku za međusobno upoznavanje, stvaranje novih kontakata i razmena ideja, kao i dobre prakse. Sve u svemu, bilo je apsolutno vredno truda i tradicija predstavljanja rada organizacije treba biti održiva u region.

Noemi Anne Helfenstein

{webgallery}Sajam omladinskih idejaSajam omladinskih idejaSajam omladinskih idejaSajam omladinskih idejaSajam omladinskih idejaSajam omladinskih ideja{/webgallery}