14 Sep SNIMANJE DOKUMENTARNOG FILMA U SUBOTICI

24-28 Avgust 2010

Dobra praksa upravljanja interkulturalizmom i promovisanje zemalja Zapadnog Balkana kao nosilaca upravljanja različitostima na lokalnom nivou, uključujući multikultoralne institucije i pojedince, bila je tema snimanja dockumentarnog filma koji se snimao u Subotici.

Prvi deo filma snimljen je u Osijeku, Hrvatska, iste avanture nastavile su se u Subotici, dok je treća lokacija Mostar u BiH. Snimateljska ekipa partnera na projektu “Regionalna partnerstva za interkulturalne gradove” – LIGHT HOUSE medijski centar iz Wolverhampton, Velike Britanije, koji su činili Nerina Villa, producnt, Chris Wanklyn and Lauren Hatchard asistenti, posetili su Suboticu prošle nedelje radi pripreme filma koji je predviđen aktivnostima druge godine projekta podržanog od strane Generalnog direktorata Evropske unije, u kojem je glavni partner Grad Subotica.

Snimanje je obuhvatilo relevantne pojedince i predstavnike institucija koji svakodnevno doprinose promociji lokalne prakse dobrog interkulturalnog upravljanja: lokalna vlast, Romski edukativni centar, Nemački Kulturni centar, Retro music klub, Inter-ethno Festival, Sajam malih i srednjih preduzeća, Gradski muzej, Likovna galerija, omladinski klubovi…

Dokumentarci snimani o interkulturalnosti Osijeka, Subotice i Mostara je integrisan deo projektne komponente BE-ME (budi – ja). Dalji tok snimanja predviđen je za dalju diseminaciju dobre lokalne prakse i biće prikazan tokom finalne konferencije u Mostaru, predviđene za mart 2011.

 

Stanka Parać Damjanović,

Project Coordinator

SNIMANJE DOKUMENTARNOG FILMA U SUBOTICI SNIMANJE DOKUMENTARNOG FILMA U SUBOTICI SNIMANJE DOKUMENTARNOG FILMA U SUBOTICI SNIMANJE DOKUMENTARNOG FILMA U SUBOTICI SNIMANJE DOKUMENTARNOG FILMA U SUBOTICI SNIMANJE DOKUMENTARNOG FILMA U SUBOTICI SNIMANJE DOKUMENTARNOG FILMA U SUBOTICI SNIMANJE DOKUMENTARNOG FILMA U SUBOTICI SNIMANJE DOKUMENTARNOG FILMA U SUBOTICI SNIMANJE DOKUMENTARNOG FILMA U SUBOTICI