“Ujedinjene Igre”

04 Feb “Ujedinjene Igre” počeo za Božić!

Decembar 2009

Od 4. – 12.decembra pomagala sam u organizaciji United Games (“Ujedinjene Igre”) na pripremi i održavanju festivala. U sklopu celokupnog projekta organizovala sam i svoju radionicu zajedno sa mentorkom, Ninom Sinožić. Radionicu smo nazvali: “You bully me? I bully you!” (Ti si grub prema meni? Ja sam grub prema tebi!). Prva tri dana (5.12.-8.12.) smo okupili delegacije United Gamesa i na zajedničkom sastanku im predstavili šta ćemo raditi tokom radionice, i tokom upoznavanja sa projektom, davali im neke savete kako da pomognu učenicima na rešavanju njihovih problema kako bi se u školama smanjilo nasilje. U sličanom projektu sam imala prilike učestvovati u Subotici, pa mi nije bio teško voditi radionicu i bila sam od velike pomoći svom mentoru. Radionica je počela sam uobičajenom igricom “probijanja leda” za bolje upoznavanje učesnika.

Nakon tri dana treninga podelili smo se u tri grupe i posetili smo sve srednje škole i predstavili naš projekat  učenicima, kao i festival koji se u to vreme odžavao. Osim učestvovanja u projektu i održavanje radionice, imala sam i ulogu hostese i vodiča programa. Ceo festival smo napravili u Božićnom stilu, tako da smo učenicima za ‘Božić batu’ (6.12.2009.) na vratima ostavili u malim ‘čarabicama’ par bombona za svakog.

Na zadnjem danu festivala smo imali evaluaciju projekta i oproštajno veče. Po rečima učenika videli smo da je projekat bio uspešan i to ime organizovali smo zajedničku oproštajnu žurku.

 

Lea Lenđel 
EVS volonter Centra lokalne demokratije u Sloveniji

 

{webgallery} “Ujedinjene Igre” “Ujedinjene Igre” “Ujedinjene Igre” “Ujedinjene Igre” “Ujedinjene Igre” “Ujedinjene Igre” “Ujedinjene Igre” “Ujedinjene Igre” “Ujedinjene Igre” {/webgallery}