22 May Dan Evrope, 9. Maj – EU INFO POINT 2012

Maj 2012

Proslava 9. maja, Dan Evrope polako postaje tradicija u Subotici. Status Srbije kao kandidata za EU proslavu Dana Evrope čini još većim i zanimljivijim događajem. Iz tog razloga vas ceo LDA tim poziva nana ovu proslavu koja će se održati u centru grada u Subotici, u sredu  9. maja 2012. u periodu od 11 do 14 časova.

Tokom proslave mladi sugrađani će imati priliku da saznaju više o Evropskim zemljama i Evropskoj Uniji. Šta je Evropa? Šta ona može da učini za Vas? Kako? … Odgovore na ova I slična pitanja moći ćete dobiti od naših volontera i kolega iz drugih nevladinih organizacija koji učestvuju u ovom događaju.

Motiv obeležavanja Dana Evrope jesu mladi, sugrađani koji poštuju Evropske vrednosti kao što su mobilnost, interkulturalnost, jedinstvo, poštovanje durugoga i različitosti. U organizaciju događaja aktivno su uključeni lokalni volonteri LDA i drugih civilnih organizacija, koji zajedno sa EVS volonterima iz Francuske idejno osmišljaju koncept i igre pripremljene za najmlađe posetioce štandova. Realizacija Dana Evrope je pokrenuta kroz EU INFO POINT projekat koji je finansijski podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu APV. Pored Sekretarijata podršku u realizaciji događaja pružaju nam Grad Subotica, EU ambasade i konzulati Hrvatske i Mađarske u Subotici..

Ove godine pored štandova sa promo materijalima, Dan Evrope započinjemo tribinom “Aporije multikulturalnost” 8. Maja na Otvorenom Univerzitetu, a nastavljamo tokom 9. Maja uz otvaranje štandova sa Gradonačelnikom Subotice i konzulom Republike Hrvatske. Pošto želimo posebno da obeležimo ovaj dan imaćemo plesnu grupu “Medžik” koja će održati performans u 12 časova.

Nadamo se da ćete nas posetiti u sredu 9. maja!