DAN EVROPE U KOVAČICI

10 Jun DAN EVROPE U KOVAČICI

7. – 8. maj 2010.

Po prvi put u Kovačici obeležavanje Dana Evrope organizovano je kao ulična manifestacija za građane , dok je do sada bilo organizovano samo za mlade članove Omladinskog saveta opštine Kovačica.

Na događaju su se građani informisali o europskoj uniji, euro integracijama, lokalnim inicijativama, mogućnostima predpristupnim fondovima i programima europske unije. Na štandu  su građani popunjavali ankete kojima su zagovarali razvoj svoje lokalne sredine. Za našu može se reći nezainteresovanu sredinu je bio pun pogodak postavljanje ovakvog štanda jer je probudilo razmišljanja kod građanstva, pre svega mlađe populacije. Mladi aktivisti su delili i propagandni materijal dobijen od strane ambasada članica EU, a deo promotivnog materijala dat je osnovnoj školi, medijima i u opštinskom uslužnom centru. Štand je posetilo oko 500 posetilaca.

Konferencija za štampu odnosno gostovanje na RTV “OK” održano je 6.maja, a gostovanje organizatora emitovano je 7, 8 i 9. maja. Konferenciji za štampu odnosno gostovanju je još pprisustvovala i novinarka slovačkog nedeljnika Hlas Ljudu, Danijel Magdu, predstavnik opštine Kovačica i Karlečik Zlatko predstavnik Omladinskog saveta. Oni su građane putem RTV „OK“ upoznali sa Danom Evrope, evropskim integracijama naše zemlje, mogućnostima fondova EU kao I sa prednostima priključenja EU. Nakon obeležavanja Dana Evrope predstavnici su još u nekoliko navrata gostovali u  emisijama RTV “OK” i govorili o evropskim integracijama.

 

Toman Jaroslav

Kovačica

{webgallery} DAN EVROPE U KOVAČICI DAN EVROPE U KOVAČICI DAN EVROPE U KOVAČICI DAN EVROPE U KOVAČICI DAN EVROPE U KOVAČICI DAN EVROPE U KOVAČICI DAN EVROPE U KOVAČICI DAN EVROPE U KOVAČICI DAN EVROPE U KOVAČICI DAN EVROPE U KOVAČICI DAN EVROPE U KOVAČICI {/webgallery}