Dan Evrope u Subotici

15 May EU LAVIRINT – Obeležavanje Dana Evrope

Maj 2014

Centar lokalne demokratije Subotica obeležio je Dan Evrope u opštinama Kanjiža , Subotica i Bačka Topola u saradnji sa Evropskom kućom iz Mađarske, a zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i lokalnih samouprava. Događaje su otvorili predstavnici lokalne samouprave, dok su glavnoj manifestaciji u Subotici prisustvovali  konzuli Mađarske i Hrvatske .

Na glavnim gradskim trgovima Kanjiže, Subotice i Bačke Topole, 8. , 9. , i 10. maja , postevljena je instalacija lavirinta  od 100 m2. Stotine građana je prisustvovalo događajima i učestvovalo u istraživanju postavke.

U okviru EU lavirinta, građani su trebali da odgovore na10 pitanja u vezi sa Evropskom unijom , sa ciljem da se zainteresuju, da ispitaju svoje znanje, ali da ga i dodatno unaprede, a pritom se dobro zabave. Prillikom izlaska iz lavirinta posetioci si imali priliku da dobiju simbolični EU pasoš i promotivne i informativni materijale Delegacije EU u Republici Srbiji i Stalnog predstavništva  Mađarske u EU,  o tema vezanih sa Evropskom unijom, od zaposlenja i mogućnostima studiranja do njenog finkcionisanj, institucija i istorije.

EU lavirint je bio posećen od strane velikog broja mladih iz lokalnih škola iz sve tri opštine. Ovo je dokaz relevantnosti teme, kao i značaja koji EU može imati prema svim građanima, a naročito mlađim generacijama.

 

{webgallery} Dan Evrope u SuboticiDan Evrope u SuboticiDan Evrope u Subotici Dan Evrope u SuboticiDan Evrope u SuboticiDan Evrope u SuboticiDan Evrope u SuboticiDan Evrope u SuboticiDan Evrope u SuboticiDan Evrope u Subotici border=”0″ alt=”Dan Evrope u Subotici” title=”Dan Evrope u Subotici” />Dan Evrope u SuboticiDan Evrope u SuboticiDan Evrope u SuboticiDan Evrope u SuboticiDan Evrope u SuboticiDan Evrope u SuboticiDan Evrope u SuboticiDan Evrope u SuboticiDan Evrope u SuboticiDan Evrope u SuboticiDan Evrope u SuboticiDan Evrope u Subotici{/webgallery}