Internacionalni susret Omladine Osijeka i bratskih gradova

10 Dec Internacionalni susret Omladine Osijeka i bratskih gradova

Oktobar 2010

U sklopu programa obeležavanja Dana grada Osijeka u 2010. godini, Savet mladih grada Osijeka u saradnji sa Savetom mladih Osječko-baranjske županije organizovali su „Internacionalni susret Omladine Osijeka i bratskih gradova“ od 26. do 28. novembra 2010. godine. Cilj projekta je međusobno upoznavanje mladih predstavnika iz Osijeka i drugih predstavnika mladih iz bratskih gradova sa sa kulturom i aktivnostima grada sa akcentom na sprovođenje omladinskih programa.

Predstavnici mladih grada Subotice bili su Dejana Bibić ispred Saveta mladih i kao Kordinator omladinskih programa u Centru lokalne demokratije i Viktor Ronjec, volonter Centra lokalne demokratije.

Program je započeo u subotu, 27. novembra 2010. godine u 10 sati u prostorijama Gradske većnice su mladi predstavnici gradova prijatelja predstavili svoje aktivnosti za mlade koje sprovode u svojim gradovima. U kasnim poslepodnevnim satima obišle su se znamenitosti grada.

Savet mladih grada Osijeka i Savet mladih Osječko-baranjske županije predstavili su svoj projekat „Friends Forever“ koji predstavlja zajedničku, buduću saradnju sa predstavnicima mladih gradova prijatelja.

Ovom pozivu omladini bratskih gradova Osijeka odazvala su se sledeći gradovi: Pecs (Mađarska), Tuzla (Bosna i Hercegovina), Ploiesti (Rumunjska),Nitra (Slovačka), Budimpešta XIII okrug (Mađarska).

{webgallery} Internacionalni susret Omladine Osijeka i bratskih gradova Internacionalni susret Omladine Osijeka i bratskih gradova Internacionalni susret Omladine Osijeka i bratskih gradova Internacionalni susret Omladine Osijeka i bratskih gradova Internacionalni susret Omladine Osijeka i bratskih gradova Internacionalni susret Omladine Osijeka i bratskih gradova Internacionalni susret Omladine Osijeka i bratskih gradova {/webgallery}