Kafa sa susedom na obali Dunava u apatin3u“

06 Nov Kafa sa susedom na obali Dunava u Apatinu

oktobar 2013

U okviru projekta Podrška umrežavanju i evropskoj saradnji gradova i opština SNET.EU, održana je šesta u nizu aktivnost “Na kafu sa susedom” u Apatinu, gde su se okupili predstavnici dvanaest gradova i opština iz pograničnog područja Hrvatske i Srbije.

Susret je otvorila Stanka Parać Damjanović, menadžer projekta koja je naglasila da ova aktivnost dobija na značaju jer predstavlja vid radionice za zajedničko apliciranje uključenih subjekata na pozive za dostavu projekata u budućnosti. Prisutnima je poželela dobrodošlicu i načelnica opštine Apatin, Smiljana Švabić.

U uvodnom predstavljanju potencijala opštine Apatin, Mile Đukić, direktor Turističke organizacije Apatin upoznao je učesnike sa turističkim obeležjima ovog područja, naglasivši reku Dunav kao najveću razvojnu šansu opštine.

Marija Pavić, zamenik direktora Javnog preduzeća Putničko pristanište i marina „Apatin“ predstavila je njihovo poslovanje i istakla da je marina jedna od najmodernijih i najopremljenijih objekata ove vrste na Dunavu, u šta su se učesnici mogli sami uveriti s obzirom da je događaj organizovan u objektu sa pogledom na samu marinu.

U drugom delu programa Miloš Đerić, v.d. direktora Slobodna zona “Apatin” d.o.o. je u svom izlaganju predstavio investicione potencijale i prednosti poslovanja u Slobodnoj zoni.  Takođe je predstavljen i primer dobre prakse, uspešno realizovani projekat opštine “DILS- obrazovna inkluzija Roma”, koji su prikazale koordinatorka za romska pitanja Danijela Ignac  i Ljiljana Bursać, samostalni referent i koordinator projekta.

U neformalnom delu događaja, druženje ja nastavljeno vožnjom na brodiću Apatinka, gde su učesnici imali priliku da se i na taj način bliže upoznaju sa potencijalnima opštine na Dunavu.

Sledeći susret “Na kafu sa susedom” je zakazan 08. novembra u opštini Stara Pazova.

 

Kafa sa susedom na obali Dunava u apatin3u“ Kafa sa susedom na obali Dunava u apatin3u“ Kafa sa susedom na obali Dunava u apatin3u“ Kafa sa susedom na obali Dunava u apatin3u“ Kafa sa susedom na obali Dunava u apatin3u“ Kafa sa susedom na obali Dunava u apatin3u“ Kafa sa susedom na obali Dunava u apatin3u“ Kafa sa susedom na obali Dunava u apatin3u“ Kafa sa susedom na obali Dunava u apatin3u“ Kafa sa susedom na obali Dunava u apatin3u“ Kafa sa susedom na obali Dunava u apatin3u“ Kafa sa susedom na obali Dunava u apatin3u“ Kafa sa susedom na obali Dunava u apatin3u“ Kafa sa susedom na obali Dunava u apatin3u“ Kafa sa susedom na obali Dunava u apatin3u“