05 Feb Knjaževc

Februar 2016

Koordinacioni sastanak Regionalne mreže za lokalnu demokratiju održan u Knjaževcu

Od 08. do 11. februara u Knjaževcu je organizovan prvi koordinacioni sastanak Regionalne mreže za lokalnu demokratiju u 2016.-toj

Sastanak je okupio partnere i članove mreže iz Agencija lokalne demokratije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova* i Srbije, ALDA Skoplje i ALDA.

Sumirani su rezultati rada mreže tokom prve godine implementacije projekta “Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana” i dogovoren plan rada u 2016. godini.
Na sastancima su aktivno učestvovali i mladi, odnosno članovi/ce Regionalne grupe mladih Balkana i predstavnici lokalnih vlasti iz Mostara, Prijedora, Zavidovića, Nikšića, Skoplja, Kavadaraca, Peći i Knjaževca.

Tokom četiri radna dana održan je niz sastanaka radnih tela mreže sa ciljem da se proceni i unapredi rad mreže, i samim tim ojača regionalna saradnja projektnih partnera i članova mreže. Bilo je, takođe, reči i o tome kako unaprediti postojeće prakse za učešće mladih u lokalnim zajednicama, s obzirom da su organizovani i posebni sastanci između mladih i predstavnika lokalnih vlasti iz svih opština.

Za predstavnike lokalnih vlasti iz svih opština organizovan je i poseban prateći program sa ciljem poboljšanja njihove dalje saradnje u okviru Regionalne mreže za lokalnu demokratiju.

Regionalna mreža za lokalnu demokratiju je osnovana u okviru projekta ”Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana” koji je finansiran od strane Evropske komisije kroz program Civil Society Facility, Operating grants IPA CSO Associations, Support to regional thematic associations.