Let's EVS now u Subotici

22 Dec „Let’s EVS now“ u Subotici!

Oktobar 2010

Centar lokalne demokratije je od 15 do 22 oktobra 2010. implementirao projekat pod nazivom „Let’s EVS now“ koji je finansiran od strane Evropske Komisije, program Mladi u Akciji. Ovaj trening od 6 dana imao je za cilj da osposobi EVS mentore, tutore i volontere koji su povezani ovim programom, organizacije koje šalju ili primaju volontere za podizanje i svesnije razumevanje kvalitetnog aspekta prilikom realizacije programa Evropskog volonterskog servisa u skladu sa predlozima programa Mladi u Akciji.

Centar lokalne demokratije Subotica trenutno ima 3 EVS volontera, dvoje iz Francuske Agnes i Gregoire i Gabriele iz Litvanije. Ovaj trening je od izuzetnog značaja za budući rad same organizacije i promovisanja EVS programa na lokalu.

Ideja ovog projekta je nastala prilikom boravka EVS kordinatora Dejane Bibić u Finskoj na seminaru za igradnju budućeg partnerstva koji se održavao u Kokkoli, Finska, aprila 2009. godine.

Trening „Let’s EVS now“ su podržale 7 zemalja i svojim partnerstvom ulepšala ovaj dogašaj. U pitanju su: Francuska, Bosna i Hercegovina, Finska, Makedonija, Norveška, Crna Gora, Mađarska i Srbije.

Treneri su bili Mara Arvai (Mađarska) i Dejana Bibić (Srbija) koje su imale zadatak da ukupno 21 učesnika obuče za što kvalitetnije sprovođenje programa Evropskog volonterskog servisa kao i da uspostave buduću saradnju sa potencijalnim partnerima.

LDA Subotica je kreirala kratak video klip koji predstavlja sažetak treninga koji je dostupan na ovom linku…

{webgallery} Let's EVS now u Subotici Let's EVS now u Subotici Let's EVS now u Subotici Let's EVS now u Subotici Let's EVS now u Subotici Let's EVS now u Subotici {/webgallery}