04 Oct Na kafi sa susedom u Baču

Septembar 2013.

U petak 27.  Septembra, u sklopu projekta Podrška umrežavanju i evropskoj saradnji gradova i opština, kafa sa susedom pila se u opštini Bač. “Na kafu sa susedom” je aktivnost koja se održava u prekograničnim opštinama u cilju povezivanja učesnika dvanaest opština i gradova iz Srbije i Hrvatske, predstavljanja opštine Bač, upoznavanja njenih potencijala i strateških smernica razvoja, kao i stvaranja prilike za razvoj zajedničkih prekograničnih projekata u budućnosti.

Opštinu Bač predstavio je Nikola Banjac saradnik za projektno planiranje u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, koji je predstavio dosadašnje projekte opštine i planirane smernice razvoja i zamenica predsednika skupštine opštine Bač, Mirjana Vuković. Kulturno-istorijsko nasleđe Bača, kao i turistički razvoj predstavila je direktorica Turističke zajednice Marina Balaban ukazavši na velik potencijal Bača kao turističke odredišta i nastojanja opštine u usavršavanju turističke ponude.

Primer dobre prakse prekogranične saradnje predstavila je profesorica Poljoprivredne škole Bač Tijana Đakovic predstavivši način učenja kroz praktični rad i usavršavanje razmenom učenika sa školom u Norveškoj.

Aktivnosti na projektu dobijaju na značaju i odazivu prvenstveno zbog zanimljivosti tema i iz samog sleda u sklopu projekta, organizovanjem seminara, promotivnih radionica i funkcionisanjem Resursnih centara u Osijeku i  Subotici.

Sledeću “Kafu sa susedom” očekujemo 11. oktobra u Vukovaru.

 
Na kafi sa susedom u Baču “ Na kafi sa susedom u Baču “ Na kafi sa susedom u Baču “ Na kafi sa susedom u Baču “ Na kafi sa susedom u Baču “ Na kafi sa susedom u Baču “ Na kafi sa susedom u Baču “ Na kafi sa susedom u Baču “