03 Jun Obeležavanje Dana Evrope u Subotici

Maj 2015

 

U Vestibilu Gradske kuće je 8.maja otvorena izložba projekata koje je finansijski podržala Evropska unija u Subotici, povodom obeležavanja Dana Evrope koji tradicionalno organizuje Centar lokalne demokratije u saradnji sa Gradom Subotica.

Subotica i Severnobački okrug spadaju među najuspešnije korisnike EU fondova. U periodu 2007-2013, samo preko programa prekogranične saradnje realizovani su projekti ukupne vrednosti oko 5 miliona eura.

Iz tog razloga je cilj izložbe da podigne vidljivost korišćenja EU fondova i upozna javnost sa postignutim rezultatima projekata lokalne samouprave, NVO, javnih preduzeća i institucija, koji su doprineli razvoju lokalne zajednice u razli

itim sektorima.

Takođe, kako Dan Evrope pre svega ima za cilj pove

anje informisanosti građana o EU, njenim državama članicama i institucijama, na izložbi su dostupne informativne promotivne publikacije EU Info centra Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Obeležavanje Dana Evrope je organizovano u okviru projekta Grada Subotice, “Balkan i Evropa zajedno: Put ka proširenju”, koji finansira Evropska Unija, preko programa Evropa za građane, a izložbu je svečano otvorio gradonačelnik g. Jene Maglai.

 

Fotografije: Nikola Tumas, subotica.info