Otkrijte EU Info Point Subotica!

13 Jun Otkrijte EU Info Point Subotica!

Jun 2011

Centar Lokalne Demokratije (LDA) Subotica se još više uključuje u rad sa mladima i pitanjima EU kroz implementaciju projekta “EU Info Point Subotica”.

Tim LDA volontera, internacionalnih (EVS) i lokalnih, realizuje petomesečni (april – avgust) projekat pod nazivom: “EU Info Point”, koji je finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Projekat EU Info Point ima za cilj informisanje mladih ljudi o evropskim programima, koji su im dostupni, mogućnostima za volontiranje u Subotici i Evropi uglavnom kroz program Mladi u akciji, aktivnost – Evropski Volonterski Servis (EVS).

EU Info Point projekat obuhvata spektar aktivnosti i razmena: volonteri se susreću sa mladima na univerzitetima (već smo bili na VTŠ-u i još planiramo druge prezentacije za mesec Jun). Realizovali smo prezentacije na temu Evropskog volonterskog servisa u Plato knjižari. Takođe, organizujemo Info sastanke, svake srede u periodu juna i jula, sa početkom u 18h na Otvorenom Univerzitetu, II sprat, kancelarija br. 7! Za ovaj događaj, potrebno je kontaktirati koordinatorku projekta Dejanu Bibić i prijaviti se na: evs_subotica@hotmail.com. ili se javiti na telefon 554 587 ili mobilni 065 91 31 948. Prvi sastanak je zakazan za 15. jun u 18h. Više informacije o programu Evropski volonterski servis, EU, institucijama i kako funkcionišu su dostupne na internet stranici:

www.infopointsubotica.eu

Posetite ovaj sajt i saznajte o našim budućim aktivnostima i kako da se uključite!

 

EVS volonteri Agnes Rivet i Gregoire Vialleton, zajedno sa omladinskom koordinatorkom Dejanom Bibić gostovali su na radio emisiji 10. juna 2011. godine na Subotica radio stanici. Cilj posete je bio da se predstave dva trenutna projekta: EU Info Point Subotica i lični projekat Agnes i Gregoire; Subotica i različitosti.

Pogledajte video ovde
Otkrijte EU Info Point Subotica! Otkrijte EU Info Point Subotica! Otkrijte EU Info Point Subotica! Otkrijte EU Info Point Subotica!