Promocija EVS programa na Visokoj školi strukovnih studija u Subotici

13 Jun Promocija EVS programa na Visokoj školi strukovnih studija u Subotici

Maj 2011

Centar lokalne demokratije Subotica (LDA) se više uključuje u programe mladih i volontiranska pitanja putem implementacije novog projekta pod nazivom EU Info Subotica.

Za 2 sata, predstavnici projekta EU Info Point su predstavili i razgovarali o programu Evropskog volonterskog servisa (EVS) (infopointsubotica.eu) sa studentima na Visokoj skoli strukovnih studija u Subotici. Ovaj događaj je bio prilika da studenti dobiju informacije o poreklu, okvirima i implementaciji EVS programa i na koji način je moguće učestvovati. Prezentacija je održana na mađarskom, srpskom i na engleskom jeziku, uz zahvalnost zajedničkog truda lokalnog volontera Ronjec Viktora, EVS volonterke Agnes Rivet i Koordinatorke EU Info Point projekta Dejane Bibić. Studenti su pokazali interes za program postavljanjem pitanja i ostavljanjem kontakta za dobijanje više informacija u buduće.

Ovaj događaj je organizovan kao deo implementacije projekta EU Info Point Subotica finansiranim od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu (infopointsubotica.eu) sa ciljem pružanja mladim ljudima iz Subotice više informacija o Europskoj Uniji, volontiranju na lokalu i u inostranstvu kroz Program Mladi u Akciji, finansiranim od strane Evropske Komisije, fokusirajući se aktivnost EVSa. Tim EU Info Point Subotica će posetiti i druge fakultete u Subotici, kao što su Građevinski fakultet, Učiteljski fakultet i Singidunum.

Ukoliko želite da saznate više o EVS programu, ostalim događajima ili bilo koje drugo pitanje u vezi volontiranja ili LDA, molimo vas kontaktirajte koordinatorku projekta EU Info Point Subotica, Dejanu Bibić na email: evs_subotica@hotmail.com

{webgallery} Promocija EVS programa na Visokoj školi strukovnih studija u Subotici Promocija EVS programa na Visokoj školi strukovnih studija u Subotici Promocija EVS programa na Visokoj školi strukovnih studija u Subotici {/webgallery}