09 Feb Realizovana je obuka za pisanje projekata u okviru programa Mladi su zakon

U Tavankutu je 3. i 4. februara 2017. godine održana dvodnevna obuka za pisanje projekata u okviru programa “Mladi su zakon – Srednjobanatski, Severnobački i Severnobanatski okrug“ koji realizuje Centar lokalne demokratije – LDA Subotica u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Subotica, Zrenjaninskom omladinskom razvojnom organizacijom ZORO, Kancelarijom za mlade Grada Kikinda i Somborskim edukativnim centrom, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

22 predstavnika udruženja i neformalnih grupa mladih iz Srednjobanatskog, Severnobačkog i Severnobanatskog okruga, je unapredilo svoje veštine pisanja projekata uz facilitaciju trenera i omladinskih radnika, Bojane Nešović i Srđana Vlaškalića. Drugog dana, mladi su pred komisijom prezentovali svoje omladinske volonterske ideje sa kojima su konkurisali na program Mladi su zakon.

U narednih nekoliko dana, mladi će svoje ideje pretočiti u konkretne predloge projekata, a minimum petnaest najbolje ocenjenih biće finansijski podržano iznosima u rasponu od 40 do 100 hiljada dinara.

Konačni rezultati će biti objavljeni 15. februara, a omladinski volonterski projekti mladih u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih će se realizovati do sredine maja.