Light House Wolverhampton – partner u projektu Regionalnog partnerstva u Interkulturalna razmjena
www.light-house.co.uk

 

Light House
osnovan je 1986. godine kao rezultat partnerstva između Univerziteta i opštine Wolverhampton. S početka sedište su imali u Wolverhampton Art Galeriji, nakon dve godine razvio se u organizacija koja učestvuje u radu poznate Chubb Zgrade.

 

Ciljevi
Light House ima za cilj povećanje korisnosti i razumevanja tehnološki zasnovanih medija, posebno u filmskoj industriji, video fotografiji i kreativnim medijima, s naglaskom na njiihovu važnost kulturnog i gospodarskog života u Wolverhampton, West Midlands regiji i šire.

 

Radna metoda
Saradnja i participacija

 

Aktivnosti
Radi ispunjenja tih ciljeva, Light House stavio je kao prioritet niz povezanih aktivnosti koje mogu biti sažete kao:
• kontinum iz oblasti obrazovnog rada, treninzi, talent za održivi razvoj podrške za organizacije u oblasti kreativne industrije.
• potdrška društvenim i kulturnim aktivnostima, uključujući i bioskopske predstave, izložbe, festivale, događaje i razne posebne projekte.
Light House je, dakle, jedinstven u regiji po pružanju usluga u svakom od glavnih komponenti koje se odnose na medije i izložbe tog sektora, a omogućujući stvaranja sve važnije uloge učestvovanja novih regeneracija.

 

Ustanove
Organizacija jejedinstvena po izgrađenim kapacitetima – dva bioskopa opremljena za state-of-art digitalne projekcije, tri izložbe galerije, specijalizirane za fotografije i digitalnih medija, tehničke i logističke podrške obuke, biblioteka media; caffe / bar ‘Lock Works’ sa zastakljenim dvorištem.

 

Neki glavni projekti
BE-ME (iskustvo etničkih manjina i obojenih manjina) 1998 – u toku
Pokretnih slika na temu arhiva migracije u Wolverhampton nakon Drugog svetskog rata, kao i dostupne baze podataka web www.be-me.org
Gluhonemi  TV Film Festival (Deaffest) 1997 –u toku
Najbitniji festival medija za gluhoneme u Velikoj Britaniji, jedan od samo 7 festivala koji će se dodeljivati finansijska sredstva iz Velike Britanije Veća Festivali fonda.www.deaffest.co.uk
Flip (Animation Festival) 2004 – u toku
Početna strana kao regionalni izlog, brzo-širi međunarodni sada privlači profila unosa iz preko 26 zemalja. www.flipfestival.co.uk
Zemljište (Wolverhamton Creative Media Industries klaster projekta) 2001-2008
Program potpora industriji koja je stvorila više od 120 novih radnih mesta, generiran 3.9million eura prometa i privukla 2,21 miliona eura iz sredstava EU-a u grad Wolverhamton. http://www.light-house.co.uk/page.php?page=plot
High Definition Centre 2008 – projekat u toku
Glavna ulaganja regionalnih razvojnih agencija koja su utvrdile sposobnost proizvodnje koji upotpunjuje visok definicija bioskopa pogonu.
Creative Metropoles 2009 – u toku
Razmena u sklopu projekta podržanog od strane EU komisije, a koji povezuje 12 evropskih gradova interkulturalnosti.
Program obuke medijskih veština 1987 – u toku
Pružanje regionalne zaposlenosti temeljene na iskustvu i stručnosti zasnovano na potrebama u promenjljivom svetu audio-vizualne komunikacije.

Light House je misija poboljšanje društvenog, kulturnog i ekonomskog života u Wolverhampton i regiji. Korišćenjem globalnih veza koje su oblikovale grad (u kojem ima više od 80 pojedinačnih jezika koji se koriste) i potreba da se razlike vrednuju pritom priznajući međuovisnost nacija-država.