Seminar u Obrenovcu

29 Jul Seminar u Obrenovcu – saradnja sa regionom Buskerud, Norveška

Februar 2009

Seminar o bilaterlanoj saradnji Buskeruda i grada Obrenovac održan je 19 februara u Obrenovcu, uz učešće brojne delegacije iz Norveške i predstavnike beogradske opštine Obrenovac.

Tom prilikom predstavljen je program Mikro-kreditne podrške koji se realizuje uz podršku norveške vlade, Banke Saveta Evrope za razvoj i Banke Inteza u Srbiji.

U delegaciji iz Norveške bili su i predstavnici grada Drammen koji su predstavili programe saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, sporta i očuvanja životne sredine. Posebno su istaknuti zajednički projekti u oblasti poljoprivredne proizvodnje i proizvodnje hrane kao i mogućnosti infrastrukturnih ulaganja u opštini.

Program mikrokreditne podrške koji će potencijalnim korisnicima biti promovisan u Opštini Obrenovac u saradnji sa lokalnom samoupravom i  Centrom lokalne demokratije Subotica ocenjen je kao jedan od najvažnijih konkretnih aktivnosti ove bilateralne saradnje.

 

{webgallery}Seminar u ObrenovcuSeminar u ObrenovcuSeminar u ObrenovcuSeminar u ObrenovcuSeminar u ObrenovcuSeminar u Obrenovcu{/webgallery}