Tragom Alberta Londresa

27 Sep Tragom Alberta Londresa

Avgust 2012

Od 5. do 24. avgusta France-Balkans mreža organizuje seminar “Tragom Alberta Londresa” koji je posvećen promovisanju novinarstva među mladima iz Francuske i zemalja Balkana.

U okviru projekta, 30-ak mladih novinara iz Francuske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije  u pratnji iskusnijih profesionalaca Francuske televizije, imaće zadatak da posete zemlje Balkana i naprave zanimljive reportaže o trenutnoj ekonomskoj, socijalnoj i političkoj situaciji u ovim zemljama. Prva destinacija im je bila upravo Subotica.

Tokom boravka oni su učestvovali u nekoliko radionica i napravili su brojne reportaže i intervjue u cilju sticanja što boljeg uvida u istoriju, kulturu i tradiciju našeg grada.

U sledeće dve nedelje imaće priliku da posete Osijek, Tuzlu, Sarajevo, Mostar, Nikšić, Skadar i Skoplje.

Projekat je podržan od strane Saveta Evrope, Ministarstva spoljnih poslova Francuske, Asocijacije agencija lokalnih demokratija (ALDA), predstavništva Evropske komisije u Francuskoj i brojnih opština. Glavni cilj projekta je stvaranje mreže novinara iz Francuske i zemalja Balkana radi unapređenja interkulturalnog dijaloga, kao i stvaranja mogućnosti za mlade da steknu potrebno iskustvo i napreduju u karijeri.

{webgallery} Tragom Alberta Londresa Tragom Alberta Londresa Tragom Alberta Londresa Tragom Alberta Londresa Tragom Alberta Londresa {/webgallery}