Trening za vršnjačke edukatore, Niš

30 Jun Trening za vršnjačke edukatore, Niš

Maj 2008

Asocijacija Lokalnih Demokratskih Agencija (ALDA) i Agencija lokalne demokratije (LDA) za centralnu i južnu Srbiju, uz podršku Evropske komisije kroz program Youth in Action su  organizovali u Nišu jednonedeljni trening za vršnjačke edukatore.

Ovaj trening za vršnjačku edukaciju je deo projekta Youth: the Right Direction! čiji su ciljevi pospešivanje promovisanja i transparentnosti programa za mlade u jugoistočnoj Evropi i  omogućavanje mladim ljudima da steknu znanje, veštine i stručnost , fokusirajući se na obuku multriplier-a i na razvijanje mreža i partnerstava.

Obuku je pohađalo četrnaest mladih lidera i predstavnika LDA kancelarija sa Balkana- iz Srbije (Niš, Subotica) i iz Bosne I Hercegovine (Prijedor).

Tokom šest dana učesnici su se upoznali sa Youth in Acton programom, naročito sa Youth Exchange (razmena mladih); sa ulogama i obavezama multiplajera na polju rada sa mladima, neformalnom edukacijom, interkulturalnim učenjem u praksi, projektnog menadžmenta u oblasti rada sa mladima.

{webgallery}Trening za vršnjačke edukatore, NišTrening za vršnjačke edukatore, NišTrening za vršnjačke edukatore, Niš{/webgallery}