Održan godišnji partnerski sastanak u Poljskoj

Objavljeno: 2011/07/28

Održan godišnji partnerski sastanak u Poljskoj


Godišnji sastanak partnera Centra lokalne demokratije Subotica održan je 8. jula u Bidgošču u Poljskoj (Bydgoszcz, Poland). Prilika da se partnerski sastanak održi baš ovde pojavila se zbog učešća na internacionalnoj konferenciji “Volontiranje za demokratiju” i Generalnom samitu koji se dešavao u isto vreme u organizaciji mrežne Asocijacije ALDA, kojoj Centar lokalne demokratije priprada. Godišnji sastanak partnera Centra lokalne demokratije tokom održan uz podršku evropskog operativnog granta.

Na sastanku su bila prisutna dva predstavnika Centra i predstavnik vodećeg partnera Grada Wolverhampthona, gospodin Roger Lawrence. Tokom sastanka razmatrane su aktivnosti Centra lokalne demokratije koje su bile implementirane od poslednjeg godišnjeg sastanka, koji se održao tokom decembra 2010. godine u Segedinu u Mađarskoj.

Sastanak je počeo sa evaluacijskim izveštajem o radu Centra koji je predstavio Milan Bošnjak. Sastanak je nastavljen sa pregledom aktivnosti i trenutnih i budućih projekata Centra, ističući odlične rezultate na projektu “Regionalna partnerstva za gradove interkulturalnosti”, koji se uveliko privodi kraju, u kome je Grad Subotica vodeći aplikant a partner na projektu je, pored ostalih i Light house Media Center iz Wolverhamptona. Nadalje, Stanka Parać direktor Centra, predstavila je trenutno stanje po pitanju LDA partnerstava sa drugim gradovima/opštinama, političku situaciju i eventualne promene u lokalnoj samoupravi a i u civilnom sektoru. Osvrnula se na uticaj političkih dešavanja na rad Centra, i naglasila da su zaposleni u Centru lokalne demorkatije aktivni u traženju novih partnera.

Glavni izazovi Centra lokalne demokratije Subotica za predstojeći perod, zaključeno je na sastanku, su regionalno umrežavanje i nalaženje novih partnera u cilju stvaranja kapaciteta za rad sa lokalnim vlastima u regionu Vojvodine i priprema lokalnih zajednica u procesu integracija Srbije Evropskoj uniji, kao i unapređenje lokalno ekonomskog razvoja i prekogranične saradnje. Za takve rezultate potrebna je snažna podrška postojećih i potencijalnih novih partnera kao i Grada Subotice, zarad daljeg uspešnog rada Centra lokalne demokratije Subotica.

Učesnici sastanka:

 • 1

  Vodeći Partner: Roger Lawrence, Gradsko veće Wolverhampton (VB),
 • 2

  Stanka Parać Damjanović, direktor Centra lokalne demokratije Subotica
 • 3

  Milan Bošnjak, projektni menadžer Centra lokalne demokratije Subotica

Share:

Linkovi

  Galerija